top of page
Image by Robert Bye

Aktuelt
 

Hva vil høsten bringe?

Kanskje dette er litt tidlig å si siden vi ennå er tidlig på sommeren og situasjonen rundt korona viruset fortsatt har stor innvirkning på næringslivet. Samfunnet kommer mer og mer tilbake slik vi ser det nå og lettelsen i tiltakene fra helsemyndighetene gjør at flere også opplever at vi kommer nærmere normalen. Likevel for næringslivet og for sysselsettingen er tiden fremover usikker for flere bransjer. Fortsatt skaper ringvirkningene av korona viruset stor usikkerhet blant arbeidsgivere. I en undersøkelse som er publisert på NHO Service`s websider sier nær 6 av 10 arbeidsgivere sier at de ikke vet når de kan forvente at vi er tilbake i en normal situasjon. Fremtiden er usikker og i flere bransjer jobbes det med å fylle ordrebøkene for å sikre en god ordrereserve og sysselsetting av sine ansatte.
Så hvordan høsten vil se ut er derfor vanskelig å spå og ingen vet riktig hva som vil skje. Hvilke tiltak kan gjøres nå for å forberede høsten? Vil tiltakene fra regjeringen virke stimulerende for den videre utvikling? Vi vet at i noen bedrifter blir det en annerledes ferieavvikling for å sikre nok bemanning dersom sommermånedene blir annerledes enn tidligere sommermåneder. For andre igjen blir sommermånedene stille. Uansett er det mange som setter et håp til at situasjonen i markedet vil se bedre ut når vi kommer over sommeren.


Rekruttering av nye er ikke alltid det som en tenker mest på i slike situasjoner. Likevel vil det i mange tilfeller være behov for midlertidig arbeidskraft, for enten å gå inn i vikariat for sommeren, eller å kunne ta toppene.


Innleie er og vil fortsatt være en viktig del av et fleksibelt og omstillingsdyktig arbeidsliv. Vurderer dere å leie inn personell nå for sommeravviklingen eller for høsten, kan det være lurt å tenke på dette allerede nå. De beste folkene får jobb raskt og for å sikre at en har med seg de rette menneskene må en ikke vente for lenge. Høsten er ennå usikker, men vet du allerede nå at du vil trenge ekstra arbeidskraft, kan det være lurt å begynne før sommeren setter inn for fullt.


Høsten er usikker og kan bli krevende, men Sense Personell vil alltid være forberedt.


God sommer!Comentarios


Cracked Glacier

Hold deg oppdatert

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra oss på e-post? Vi vil sende deg nyheter, fagaktuelle artikler, og informasjon om Sense Personell`s tjenester.

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev ved å gå inn på linken i bunnen. Les også Sense Personell`s personvernerklæring.

bottom of page